Flex Forum: Session V Agenda

Flex Forum: Session V Agenda		
Date: Thursday 31 March 2022 Time: 09:00 – 12:00		
Time	Duration	Activity
09:00 - 9:10	10 min	0) Kick-off by facilitator, Agenda overview & Decisions for the session
09:10-09:40	30 min	1) Stakeholder input on topics A and B
09.10-09.40	50 11111	
		Actions for the group1. Approve engagement with stakeholders on the draft outputs of topics A and B
		Discussion
		 Discuss the engagement approach:
		 Does it align with the FlexForum goal and objectives to build awareness of
		and a broader consensus for the outputs of the FlexForum
		 Will it obtain the input from key stakeholders required to finalise the outputs of topics A and B
09:40 - 10:50	70 min	2) Workplan topic B: proposed high level requirements
		Actions for the group
		1. Endorse the draft high-level requirements for the purpose of engagement
		Discussion
		• Do the high-level requirements (ie, the column headings) of network operators,
		system operator and market participants:
		 provide the information needed by DER owners/flexibility suppliers for decisions to invest in and supply enhanced DER capability?
		 provide a common language for the criteria used by network operators, the
		system operator and market participants to decide the need for and nature
		of a response to network, system & market conditions
10:50-11:00	10 min	Stretch Break
11:00 - 11:20	20 min	3) Workplan topic A: description of Flexibility Needs
		Actions
		 Feedback on the outline of the Flexibility Needs topic output for the purpose of engagement
		Discussion
		 Does the outline of the Flexibility Needs of DER owners, network operators,
		system operators and market participants reflect the key points from the discussion of DER potential, Network & Market potential
11:20 - 11:40	20 min	4) Workplan, engagement and communications planning
		Actions
		1. Feedback on the proposed scope and anticipated outputs of the workplan
		2. Approve webpage content
		Discussion
		• Fast feedback on the proposed scope and anticipated outputs of the workplan.
		Provide more detailed feedback in writing following the session
11:40 - 11:50	10 min	 Discuss material to be published on the webpage 5) Administration – governance, budget, and funding
11:50 - 12:00	10 min	6) Next Steps & Close Out
12:00– 12:30	30 min	Post – Session: contingency
12.00-12.30	50 1/11/1	